148. ОУ "Професор доктор Любомир Милетич"
Основно училище в град София

Коледари и сурвакари гостуваха в Народното събрание в навечерието на Коледните празници

    Ученици от музикална група „Актуал“ на столичното 148-о основно училище „Проф. д-р Любомир Милетич“ изпълниха българска сурвакарска песен и с украсени дрянови клонки сурвакаха за здраве, щастие и берекет председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, много народни представители и гости на парламента. Поканата за посещението си децата получиха от народния представител от ПГ на ПП ГЕРБ господин Борислав Борисов. Народният представител от ПП ГЕРБ за Перник доктор Александър Александров се включи в поздравите към учениците.

Изпълнители от фолклорните ансамбли „Тракия“ от Пловдив и „Слав Бойкин“ от Раковски поздравиха народните представители и гостите на Народното събрание с традиционни коледарски песни и танци. Техните изпълнения и наричания за здраве и берекет огласиха на 19 декември 2018 г. кулоарите на парламента.

Благодаря Ви, че пресъздадохте пред нас автентичните български фолклорни обичаи коледуване и сурвакане, обърна се Цвета Караянчева към изпълнителите. Тя пожела на всички присъстващи здраве, щастие, весели празници и много късмет през следващата година.